Havířovští mají velkou šanci

„… projekty z Havířova jsou velmi kvalitně zpracované,“ říká Josef Bělica (ANO) náměstek primátorky pro ekonomiku a správu majetku.

Před měsícem jste byl zvolen náměstkem pro ekonomiku a správu majetku. Jak jste se zakousnul do práce?

Velmi intenzivně. Kolegové z magistrátu určitě potvrdí, že jsem do toho skočil rovnýma nohama i bez 100 dnů hájení. Téměř okamžitě jsme s kolegou zodpovědným za rozvoj začali připravovat projekty, které občané již brzy uvidí. Jde o rekonstrukci Základní školy Generála Svobody a Základní školy Na Nábřeží.

Jste i krajským zastupitelem. Jak se vám pracuje na kraji?

Zajímavá zkušenost. Pravdou je, že krajské zastupitelstvo a kraj jsou jiná úroveň. Jedná se o násobně větší projekty i násobně vyšší zodpovědnost. Krajský rozpočet disponuje 19 mld. Kč. Je více než 15x vyšší než rozpočet Havířova.

Jak se tyto funkce doplňují?

Skloubení těch funkcí se nabízí. Například, jsem předseda Výboru pro tělesnou výchovu a sport a jako havířovský patriot a zastupitel udělám co nejvíce, aby kraj podpořil maximum subjektů z Havířova. A je to na dobré cestě, protože některé projekty z Havířova jsou velmi kvalitně zpracované.

Celkem náš výbor eviduje přes 350 žádostí o dotaci za více než 70 mil. Kč. K dispozici máme 20,9 mil. Kč., takže kvalita projektů je rozhodující.

Co byste popřál občanům do roku 2017?

Štěstí a zdraví. A v brzké době uvidí, že je líp.

 

Děkujeme a přejeme hodně úspěchů

 

Antonín Polický

 Zajímá Vás dění v Havířově? Chcete, aby v něm bylo líp? Přidejte se.

 

 

Související články:

Jsme zpět

Dělali jsme to dobře

Reprezentují ANO Havířov na kraji

28. 1. 2017