SSRZ je tu pro lidi

„Každodenním bruslením pro veřejnost jsme v SSRZ přispěli k lepšímu prožití jarních prázdnin,“ říká Antonín Polický (ANO).

Čím teď Správa sportovních a rekreačních zařízení Havířov (SSRZ) žije?

Asi nejvíc času a energie zabírá přicházející sezóna na letním koupališti. Přípravy se už rozbíhají a čeká nás hromada práce, aby návštěvníci byli spokojení.

Další událostí je ukončení sezóny na zimním stadiónu. Ukončíme ji 1. dubna, velkým bruslením veřejnosti. S posledním návštěvníkem pak zimní sezóna definitivně skončí.

Hovořil jste o koupališti. Co na něm v tomto počasí připravujete?

Ještě byl na zemi sníh a už jsme byli na první prohlídce koupaliště. Podívat se, jaké škody zima napáchala, a jak se pracovníci koupaliště připravují. Je třeba říct, že problémové věcí mají zmapované. Máme za sebou prohlídku stromů jak přímo na koupališti tak v jeho bezprostředním okolí. Chtěli jsme mít jistotu, že jsou v dobré kondici a nehrozí jejich zřícení na návštěvníky. Další byla kontrola opěrné zídky u hlavního bazénu. I ta dopadla dobře. Teď nás čekají nátěry, opravy schodů, chodníků, kontroly prolézaček a dětských houpaček či oprava skokanské věže. A v neposlední řadě dostavba nového dětského bazénu.

V letošním roce měníme i provozovatele občerstvení. Slibujeme si od toho zlepšení nabídky a větší spokojenost návštěvníků.

Děláme maximum, aby byli návštěvníci spokojení. Ostatně si to mohou přijít „zkontrolovat“ 27. května přímo na koupaliště.

Hovořil jste o konci zimní sezóny na zimním stadionu. Co bude po 1. dubnu?

Samozřejmě, začne údržba, mimosezónní program a příprava na novou sezónu. Jakmile roztaje led, musíme zkontrolovat stav podkladové desky ledové plochy. Potom položíme „palubovku“. Mezi sezónami ledu se na zimním stadionu hraje např. in-line hokej či badminton. Prostě zimní stadion žije i bez ledu.

Hledáme taky prostor pro úschovnu bicyklů. Aby byly v bezpečí a sportovci se o ně nemuseli bát.

Jsou za námi jarní prázdniny. Co pro Vás znamenaly?

Během jarních prázdnin jsme měli speciální režim bruslení pro veřejnost. Od pondělí do neděle jsme každý den otevřeli kluziště občanům. Každodenním bruslením pro veřejnost jsme v SSRZ přispěli k lepšímu prožití jarních prázdnin. Věřím, že si to lidi užili.

Lidi si stěžují na malý prostor pro veřejné bruslení. Co s tím?

To není vůbec jednoduché. Na jedné straně občané negativně vnímají malý počet veřejných bruslení. Na druhé straně je spousta klubů a oddílů, které chtějí pravidelně na led. A ledová plocha není nafukovací. Nicméně, pro příští sezónu plánujeme několik změn, které budou ve prospěch brusleníchtivé veřejnosti.

SSRZ nejsou jen koupaliště a zimní stadion.

To je pravda. SSRZ spravuje a provozuje spoustu dalších sportovišť. Namátkou fotbalový areál, sportovní haly, tělocvičnu, minigolf, skate park, dopravní hřiště, disc golf, stolní tenis, několik hřišť při základních školách, bazén a v neposlední řadě třeba bowling. To je jen výběr možností, kde občané mohou trávit čas pohybem.

V SSRZ také organizujeme sportovní aktivity. O veřejném bruslení jsme už mluvili. Organizujeme plavání pro mateřské a základní školy, 8. dubna pořádáme badmintonový turnaj smíšených družstev, 27. května sportovní den nejen na koupališti, ale i na dalších sportovištích. To jen v tomto pololetí.

Co plánujete do budoucna?

Vytipováváme vhodné prostory pro nové sportoviště. Tiskem už proběhly zprávy o novém skate parku. Uvažujeme o parkour parku. Chceme dvě sportoviště s mantinely, která bychom mohli v zimě zaledovat. V zimě na bruslení a na hokej, v létě na hokejbal. Jedno by mělo být ve městě a jedno na Šumbarku. Vše to je o penězích, vhodných prostorech a ochotě. A ochota i na radnici je.

Co byste popřál Havířovanům?

Aby si užili přicházející jaro a léto, aby se jim v Havířově dobře žilo a aby byli v Havířově spokojení. Snad jim s tím se SSRZ můžeme trošku pomoct.

 

Děkuji

 

Iveta Kočí Palkovská

26. 3. 2017