Začal v Havířově rozpad KSČM?

Ještě před pár dny nám primátor Pawlas (KSČM) vysvětloval, proč musí zrušit koalici s ANO. Nemaskoval tím jen problémy ve vlastní straně?

V městské společnosti Technické služby Havířov a.s. (TSH) ANO pro letošní rok prosadilo změnu v podpoře sportovních, kulturních a společenských akcí. „Namísto finanční podpory různým externím projektům se představenstvo TSH rozhodlo v letošním roce podporovat jen Havířovské školy a školky a to tím, že namísto peněz pro ně uděláme údržbu či opravy pro ně potřebných věcí nebo zajistíme úklid po školních akcích,“ říká Iveta Kočí Palkovská (ANO), členka představenstva a dodává: „považujeme za správné investovat do našich dětí, ne do soukromých projektů.“

I proto představenstvo TSH jednohlasně zamítlo požadavek Petra Hrabčáka (zastupitel za KSČM) na dodávku prací a úklidu zdarma pro pořádání jeho motocyklových závodů. Ostatně, na to zastupitel Hrabčák žádal peníze snad od všech městských firem.

Jako vždy v podobných případech, ředitel TSH kontaktoval všechny žadatele o dotace a informoval je o výsledku jejich žádostí. Petr Hrabčák okomentoval informaci o nepřidělení dotace slovy: „To je špatně, to je hodně špatně“. Že by byl domluvený jinde a jinak?

„Když p. Hrabčák pošle objednávku, TSH mu rádo práce a úklid provede.  „Musí si je ale zaplatit jako kdokoli jiný, komu TSH poskytne nějakou službu,“ uzavírá Kočí Palkovská (ANO).

To je ta proklamovaná jednota komunistů? Nebo to je jen těch 30 stříbrných, slíbených primátorem Pawlasem, za přeběhnutí do náruče KSČM? V každém případě to není demonstrace jednoty, ale spíš to naznačuje, že krize začíná doutnat v táboře komunistů.

Ing. Antonín Polický

Místopředseda místní organizace hnutí ANO 2011 Havířov

 Zajímá Vás dění v Havířově? Chcete, aby v něm bylo líp? Přidejte se.

Související články:

První krok nové koalice v Havířově: Prachy!!!

ANO chce čistý Havířov

Proč KSČM rozbila koalici v Havířově?

Havířovské ANO brání Havířov

„... to já nevím, co bude zítra“, přiznává primátor Pawlas

30. 6. 2016